FREMTIDEN

Brynja Svane: FREMTIDEN.

Roman. 232 sider. Udk. 2023.

300 kr.

ISBN nr. 978-87-94450-03-4

I FREMTIDEN vender Gudrun Lilja i 1827 hjem til sin barndomsegn efter fjorten år i Isafjord, hvor hun har lært livet at kende på den hårde måde. Som enke søger hun nu tilflugt hjemme på fødegården for sig selv og sinebørn. Da hun igen møder kærligheden, tager hendes liv en uventet drejning.


Handlingen foregår parallelt med
udviklingen i det islandske samfund i 1800-tallet. Den store og den lille historie smelter sammen gennem slægtskab og naboskab mellem almindelige mennesker og nogle afdatidens kendiser. Læseren føres dermed ind i forholdet mellem Danmark og Island. Under ledelse af Islands første ”præsident”, nationalhelten Jón Sigurdsson, kæmper det lille land sig frem til den økonomiske selvstændighed,
som er forudsætningen for, at det senere kan rive sig helt løs fra Danmark.


FREMTIDEN er en historisk roman, som bygger på virkelige personer og begivenheder, der faktisk har fundet sted.


Romanen kan læses som en selvstændig roman eller som en del af serien En slægtshistorie fra Vestfjordene. De fire romaner i serien følger fire slægtsled i tiden fra danskernes spæde forsøg i 1770’erne på at etablere en industri i Island, frem til 1870’erne hvor Island under ledelse af landets første ”præsident”, nationalhelten Jon Sigurdsson, får en egen forfatning og opnår en høj grad af økonomisk selvstændighed.